Jens Bouts de streekrenner uit Zemst wint eerste etappe te Huldenberg

Rit1
De koers ontplofte nog voor de renners goed en wel in hun klikpedalen zaten. Wat ongetwijfeld te danken was aan het feit dat de Alpecins er meteen de beuk in zetten.

Nog een element dat bijdroeg tot die vroege, vernietigende aanval was dat de meeste grote ploegen vooraan goed waren vertegenwoordigd met meerdere renners.

Wie in de etappe niet bij de les was, mocht een goed eindklassement al meteen vergeten. Jens Bouts (URBANO-VULSTEKE CT) was attent vanaf de eerste kilometer. De renners werkten negen ronden af. Per ronde moesten ze telkens over de bekende Smeysberg. Na één kilometer kregen ze al een eerste beklimming voorgeschoteld. Vijfentwintig renners ontsnapten. Wat later kwamen er nog vijftien achtervolgers aansluiten. Concreet betekende dit dat er na vijf kilometer veertig vluchters weg waren en de koers definitief gereden was. Uiteindelijk zouden vooraan nog vijfentwintig renners overblijven. Die mochten sprinten voor de dagzege.

In de finale waren er nog enkele pogingen om weg te geraken, maar Jens Bouts zag het sprintscenario dichterbij komen. Aaron Van der Beken (LOTTO SOUDAL DEVELOPMENT TEAM) en Liam Slock (LOTTO SOUDAL DEVELOPMENT TEAM) waagden nog hun kans. Liam Slock bleef alleen aan de leiding weg tot op twee kilometer van de finish. Uiteindelijk kwam alles samen en gingen ze voor de sprint. Jens Bouts kon rekenen op een sterke Len De Pauw (URBANO-VULSTEKE CT). Hij bereidde de sprint perfect voor. Op tweehonderd meter van de finish kon Jens Bouts uit zijn wiel komen. 

Jens Bouts verdedigt morgen de gele leiderstrui, hij heeft ook de groene puntentrui en de blauwe trui als beste Vlaams-Brabander. Aaron Van der Beken (LOTTO SOUDAL DEVELOPMENT TEAM) pakt de meeste punten voor het bergklassment "rode trui". Liam Slock (LOTTO SOUDAL DEVELOPMENT TEAM) wint de meeste knelspurten "oranje trui". Jeno Grootjans (WIELERCLUB STEEDS VOORAAN V.Z.W.) "witte trui" is onze huidige beste jongere en Len De Pauw (URBANO-VULSTEKE CT) "licht blauwe trui" behaalde de meeste punten bij de U23 Vlaams-Brabanders.