Thibaut Nys wint eerste rit te Huldenberg

RIT1:Huldenberg

De eerste rit werd in en om de Huldenberg afgewerkt. Met 9 beklimmingen over de beruchte Smeysberg en Huldenberg kregen de renners een zware rit voorgeschoven.

Het peloton hield het vrij kalm tot 3 renners in de 5de ronde wisten te ontsnappen op de Smeysberg. Namelijk Thibaut Ponsaert (Lotto Soudal Development Team), Liam Slock (Lotto Soudal Development Team) en Axander Van Petegem (Home Solution - Soenens CT). Zij behaalden al snel een voorsprong van 50sec. Helaas liet het peloton niet begaan en grepen het drietal terug bij het ingaan van de 6 ronde.

Bij de beklimming op Smeysberg in ronde 7 beslisten opnieuw 6 renners om van het peloton te ontkomen.  Namelijk Noah Van den Brande (Acrog - Tormans Balen), Brent Van Mulders (Home Solution - Soenens CT), Daan Soete (Groep Hens - Maes Containers), Lars Van Coppennole (De Molenspurters Meulebeke), Daan Mariën (Baloise Trek Lions) en Arno Claes (Home Solution - Soenens CT). Deze 6 renners behaalde een voorsprong van 35 sec.

Bij het ingaan van de laatste ronde vond het peleton dat het genoeg geweest was en haalde de leiders terug in waardoor er een algemene hergroepering kwam. Het tempo van peloton steeg meteen naar zijn maximum snelheid waardoor geen ontsnappen mogelijk was. Hierdoor kwam het dan tot een beklijvende spannende massasprint die gewonnen werd door Thibaut Nys (Baloise Trek Lions), voor Tom Timmermans (Van Eyck Sport - Josan) en Tristan Fivé (Home Solution - Soenens CT). Thibaut Nys mocht dankzij zijn zege ook de gele trui aantrekken en trad zo in de voetsporen van vader Sven, die de ronde zes jaar geleden zelf wist te winnen. 

Liam Slock (Lotto Soudal development team) pakt de eerste bergtrui en Jonas Volkaert (VCSA) komt als eerste te staan in het rushesklassement.