David Van der Poel zorgt voor de 4 op 4 bij Alpecin - Fenix.

Vandaag stonden 128 renners aan de start van de 4de rit van de Ronde van Vlaams-Brabant. De renners moesten in Kumtich een verkort parcours van 15 ronden afleggen van 7,5 km.

Na enkele aanvalspogingen en samensmeltingen ontstond een vluchtersgroep van 3, waarvan één renner al snel moest afhaken. De 2 vluchters RICKAERT Jonas (ALPECIN - FENIX) en VENNER Quentin (WALLONIE - BRUXELLES DEVELOPMENT TEAM) hadden snel een voorsprong van 1min25.

Deze 2 bleven de hele wedstrijd aan de leiding rijden totdat RICKAERT Jonas in de laatste ronde besliste om het alleen te proberen, aangezien het peloton de achtervolging had ingezet en snel naderde.

Het peloton greep de leider op 2 km van de aankomst. De massasprint werd ingezet en gewonnen door VAN DER POEL David (ALPECIN - FENIX) voor AERTS Toon (TELENET LIONS) en HESTERS Jules (EFC-L&R-VULSTEKE).

In het jongerenklassement neemt PAQUOT Tom (WALLONIE - BRUXELLES DEVELOPMENT TEAM) opnieuw de trui over van VANGHELUWE Warre (HOME SOLUTION - SOENENS CYCLING TEAM).

Rit4