Corne Van Kessel (DESCHACHT - HENS - MAES) wint laatste etappe Ronde van Vlaams-Brabant 2023.

Gaëtan Verleyen (BINGOAL WB DEVO TEAM) is eindwinnaar.

 Rit5

VAN KESSEL Corne (DESCHACHT-HENS-MAES) heeft zondag in Bertem de laatste etappe in de Ronde van Vlaams-Brabant gewonnen. Na 157,3 kilometer was hij in een sprint met 38 renners sneller dan MALEZSEWSKI Lukas (RB ZELFBOUW UCT) en DE MEESTER Luca (BINGOAL WB DEVO TEAM).

VERLEYEN Gaëtan (BINGOAL WB DEVO TEAM) is de eindlaureaat van deze vijfdaagse rittenkoers. VERLEYEN Gaëtan (BINGOAL WB DEVO TEAM) heeft in het algemeen klassement 23 seconden voorsprong op COPPENS Michiel (RB ZELFBOUW UCT) en 26 seconden op NUYTTEN Michiel (EFC - L&R - VAN MOSSEL).

De wedstrijd begon spectaculair. Nog voor het begin van de derde ronde ontsnapten 38 renners uit het peloton. In de kopgroep zaten onder meer VAN KESSEL Corne (DESCHACHT-HENS-MAES) en SOETE Daan (DESCHACHT-HENS-MAES). De kopgroep bouwde al snel een flinke voorsprong op.

Op 73 kilometer van de finish lanceerde SOETE Daan (DESCHACHT-HENS-MAES) een aanval. Hij reed er alleen vandoor en bouwde een voorsprong op van meer dan een minuut. De kopgroep sloot echter weer aan en SOETE Daan (DESCHACHT-HENS-MAES) werd teruggepakt op 142 kilometer van de finish.

Tijdens de laatste ronde werden de 38 vluchters steeds nerveuzer. De sprinters begonnen zich op te stellen voor de massasprint. VAN KESSEL Corne (DESCHACHT-HENS-MAES) had de beste positie en hij versloeg in de sprint MMALEZSEWSKI Lukas (RB ZELFBOUW UCT) en DE MEESTER Luca (BINGOAL WB DEVO TEAM).

 Rit5az

 Van links naar rechts de eindwinnaars van de klassementen.

Beste Vlaams-Brabander (Blauwe trui) LOOCKX Lander (DESCHACHT-HENS-MAES)

Beste Vlaams-Brabander U23 (Blauw-witte trui) DEMAN Brem VDM-TRAWOBO CYCLING TEAM

 Algemeen Knelspurtenklassement (Oranje trui) JORDENS Jarno STAGECO CYCLING TEAM

Algemeen Individueel Klassement (Gele trui) en Algemeen Jongerenklassement (witte trui) VERLEYEN Gaëtan BINGOAL WB DEVO TEAM

Bergklassement (Rode trui) SOETE Daan DESCHACHT-HENS-MAES

Algemeen puntenklassement (Groene trui) VAN KESSEL Corne DESCHACHT-HENS-MAES

 Rit5bz

Eindwinnaar ploegenklassement

ALPECIN FENIX DEVELOPMENT TEAM