Corne Van Kessel (DESCHACHT - HENS - MAES) toont zich weer

in de ronde van Vlaams-Brabant

Rit4

Vandaag stond er sinds lang terug een rit in lijn van 70,9 km op het programma + 3 lokale ronden van 7,3 km (92,8km).

De wedstrijd begon in een rustig tempo, maar de snelheid nam snel toe na 20 km. Een groep van 7 renners ontsnapte, en ze wisten een flinke voorsprong te nemen op het peloton. De achtervolgingsgroep, bestaande uit 6 renners, werkte goed samen en wist de voorsprong van de kopgroep te verkleinen. Na 27 km sloot de achtervolgingsgroep zich aan bij de kopgroep en ontstond een kopgroep van 13 renners. Waaronder VAN KESSEL Corne (DESCHACHT-HENS-MAES), VAN POPPEL Sébastien (MINI DISCAR CYCLING TEAM), MOONEN Zeno (MINI DISCAR CYCLING TEAM), LOOCKX Lander (DESCHACHT-HENS-MAES), GROOTJANS Jeno (URBANO-VULSTEKE CT), NUYTTEN Michiel (EFC - L&R - VAN MOSSEL), WERTZ Hugo (BINGOAL WB DEVO TEAM) JORDENS Jarno (STAGECO CYCLING TEAM), COPPENS Michiel (RB ZELFBOUW UCT), CORNELIS Jonas (VP CONSULTING CYCLING TEAM), VERCOUILLIE Victor (EFC - L&R - VAN MOSSEL), VRACHTEN Arne (ALFASUN CYCLING TEAM) en SCHMIT Philippe (REGIONAL EKIPP LETZEBUERG).

De wedstrijd bleef spannend tot het einde en het kwam uiteindelijk tot een sprint met 13 renners. VAN KESSEL Corne was de sterkste sprinter en won de race. VAN POPPEL Sébastien werd tweede, MOONEN Zeno werd derde en LOOCKX Lander werd vierde.

De race was een succes en er waren veel enthousiaste toeschouwers. De wedstrijd was goed georganiseerd en de route was zeer mooi.

Bij de truien wordt de groene trui van het algemeen puntenklassement van DE MEESTER Luca (BINGOAL WB DEVO TEAM) overgenomen door VAN KESSEL Corne (DESCHACHT-HENS-MAES). De oranje trui van de knelspurten werd overgenomen door VOLKAERT Jonas (VDM-TRAWOBO CYCLING TEAM).